Napravi Sam Logo

Insekticid iz "kućne apoteke"

Kategorije

25.05.2007
Kad vrijeme zatopli, vegetacija krene punim tijekom, lisne uši i ostali insekti napadaju bilje i voćke
Svima je poznato da protiv insekata, nametnika na voću i povrću, treba reagirati pravovremeno, u protivnom njihova će se aktivnost povećati pa će voćka stradati ili imati polovičan urod.
Danas a tržištu ima mnogo vrsta insekticida protiv tih nametnika. Kako bi isti bili djelotvorni "moraju" biti otrovni za insekte, a nažalost time i za toplokrvne životinje, pčele i ljude.
Međutim tome se može doskočiti na jednostavan način. Uništiti lisne uši, krumpirovu zlaticu, uši na ružama, a potpuno neotrovno za ljude i ostale male životinje.
 
Evo, ovako:
Otići u šumu ili negdje gdje raste kopriva, nabrati mlade stabljike koprive otprilike u količini za 2 "Konzumove " vrećice. Ako ne želite plikove i svrbež, dakako uzmite rukavice.
 
Koprivu namočiti u 20 litara vode u nekoj kanti i ostaviti na suncu cca 3 dana. Povremeno promiješati. Nakon 3 dana ocijediti tekućinu od uvelih kopriva. Pažnja:
tekućina jaaaako smrdi, time špricati uši na bilju i voćkama.
Potpuno neotrovno, a djeluje. probajte. Pazite da se ne polijete jer ćete imati puno posla da se riješite "mirisa". Špricajte time što želite, nema karence, ne smeta pčelama i bubamarama, doduše bježe od toga..ali bježe i insekti.
Želim vam puno uspjeha!