Napravi Sam Logo

Japan, zemlja izlazećeg sunca i perilice rublja

Kategorije

21.07.2007
 

Japan, zemlja izlazećeg sunca, svjetski izvor tehnologije i tehnoloških dostignuća….nema perilicu za rublje koja koristi toplu vodu.

 

Da..dobro ste čuli. U Japanu ukoliko ste stranac,(a domaćinima to ni ne pada na pamet), uzalud u bezbroj super, hiper, tehno, ili kako se već ne zovu njihovi marketi tražite perilicu , nećete naći onu koja kao sve ostale u svijetu koriste grijače za toplu vodu.

 

Ukoliko ne znate, kupit ćete perilicu, pa kad stavite rublje u nju, nakon vrlo kratkih i štednih programa, čekate da počne grijati vodu.

Inače te perilice su moderne, sa svakojakom elektronikom, osim što na njoj ne možete gledati TV program, ali možete slušati MP3..dok ste u kupaonici.

BTW, kupaonice su im veličine kvadrat i pol.

Čekate, čekate i..ništa.

 

Izvadite rublje .kad ono napola oprano.

Dohvatite se telefona, potražite bezbroj servisa za vešmašine..mali crni kosooki majstor će u trenu doći, nakloniti se nekoliko puta. I pitat će što je sa vašom perilicom.

Neće vas na telefon ispitivati kao kod nas…kakva je, što pere, što ne pere, zašto ne pere, kakav je kvar..

Za boga miloga, pa kad bi vi to znali, što će vam servis.

 

Serviser će na vaše šitanje odgovoriti bez podsmijeha i posprdnog gledanja u vas koji se križate ko da ste vidjeli UFO (Unknown flying object). Akasan…pa u Japanu ne postoje perilice na toplu vodu.

Lijepo uzmete specijalni deterdžent koji čak par pakovanja dobijete uz perilicu džabalesku, te rublje operete ručno, pa si vi to umislite da glumite program pred pranja..

Kad ste došli k sebi, shvatit ćete da je to u Land of the rising Sun..posve normalna pojava.