Napravi Sam Logo

Kad guma popusti..

Kategorije

08.08.2007
 

Tko od vozača nije čuo onu prastaru vozačku, „Vozačka je tuga pre golema, rikne guma a rezerve nema“. Većina vozača gotovo uvijek kontrolira gume naročito prije dužeg puta. Međutim, na rezervnu gumu malo tko i pomisli, a gotovo nitko tu gumu ne vadi van, kontrolira je i ne pridaje tome gotovo nikakvu pažnju.

 

Mnogi misle da je guma koja je u prtljažniku i čeka da nedaj bože pukne guma, probuši se ili iz bilo kojeg razloga treba je staviti na mjesto probušene.

Iako je guma potpuno nova, možda nikad korištena, ako se nalazi na mjestu gdje čeka rezervu, zapamtite, ta guma nakon npr 5 godina može biti potpuno deformirana, ili kako vozači kažu u „ausvinklu“, što bi se reklo da je ekscentrična. Zbog čega dolazi do te deformacije.

 

Promjene u temperaturi, starenje materijala, kemijskih promjena u strukturi gume. Svi ti razlozi i promjene će vas jako razočarati kad je stavite na vozilo a onda auto poskakuje, ide lijevo desno. A vi se pitate, pa kako, nikad nije bila korištena.

 

Zato bi rezervnu gumu trebalo nakon svakih 6 mjeseci ili promjeni klimatskih uvjeta ljeto-zima, izvaditi je iz mjesta za rezervu i staviti je na mjesto, pa ocijeniti kako se ponaša. Ukoliko zapazite da nije guma u redu, bolje je da je bacite nego da doživite gorka razočarenja. Guma se ionako ne može popraviti.

Imao sam jednu komičnu situaciju sa rezervnom gumom.

 

Situacija je bila komična za mene, ali ne i za vlasnicu automobila.

 

Stoji jadna žena na cesti, sa podignutim palcem, par vozila je prošlo, niko se nije zaustavio. Sunce prži, a vozilo, mislim da je bio stariji PASSAT neki karavan. Stanem ja, žena sva očajna, guma prednja prazna, auto „sjedi“ na felgi. Ona jadna izbezumljena, sama ne zna kao i mnoge druge „oprostite žene vozači, nije spolna diskriminacija“,što u toj situaciji napraviti, međutim ako se žena sama (čast iznimkama, ali one su otprilike 1 %) nađe u ovakvoj situaciji onda dolazi do tragikomičnih scena.

 

No, izađem ja iz vozila i pitam ženu ima li dizalicu, ključ za skidanje matica, te rezervnu gumu. Ona to sve ima, međutim valja drvlje i kamenje na osobu koja joj je uvalila rabljeni auto prije nekoliko mjeseci, a ona jadna nije provjeravala rezervnu gumu. Izvadim ja gumu iz ležišta, guma nova, sasvim OK, još nekorištena, propisno napumpana. Za svaki slučaj imam kompresor 12 V, isprobam, guma može na kotač.

 

Pitam ja ženu u čemu je problem, ona će: Ma, vidite kako me je kreten prešao, auto je OK ali kako mi je mogao uvalit ovakvu nekakvu malu gumu koja izgleda da je skinuta sa „tački“. Tada sam skužio da jadna žena nema pojma da je to rezervni kotač samo za slučaj nužde. Guma je stvarno vrlo smiješna, ali proizvođač je vodeći računa o veličini prtljažnika, smanjio gumu na maximum.

 

 Žena me je izbezumljeno gledala kako je stavljam na mjesto. Kao da nije vjerovala da će taj komadić gume moći „odraditi“ posao. Da je stvar bila gora probušila se prednja guma, pa bi taj kotač stvarno loše naprijed izgledao.

 Zato sam skinuo zadnji kotač i stavio ga na prednji pogon, a onu „smiješnu“ gumu odostraga. Objasnio sam ženi da se tom gumom može voziti dosta dugo ali zato maximalno 60 km/h, koliko je i pisalo na gumi. U svakom slučaju do prvog vulkanizera će biti sasvim OK.

 

Savjet za neiskusne vozače u slučaju naglog pucanja gume ili naglog pražnjenja zraka tijekom vožnje.

 

Svakako će reakcija u takvoj situaciji biti upitna i za iskusne vozače a pogotovo za početnike i neiskusne.

Ukoliko pri brzini dođe do pucanja gume, što je vrlo rijetko, ali moguće.

Čvrsto držite volan, jer će „felga“zarezati asfalt i počet će vući na tu stranu.

Nemojte naglo kočiti, kočite lagano. Pokušajte kočiti i sa ručnom kočnicom. Ukoliko ste na autocesti, pa vas „felga“ vuče na sredinu ceste, pokušajte volanom držati na desnu stranu. Nastojte da se auto zaustavi bolje uz metalnu ogradu, nego da netko na sredini ceste naleti na vas.

Auto će se sigurno zaustaviti, šteta će biti dosta velika, ali auto ne vrijedi koliko ljudski život.

 

Ukoliko osjetite da vam auto vožnji sve više „vuče“ na jednu stranu , gotovo je sigurno da vam guma ispušta.

Polagano se zaustavite na sigurnom mjestu. Nemojte nastavljati vožnju sa praznom gumom jer ćete ju nepovratno uništiti.

Gume bez unutrašnje zračnice tzv „TUBELESS“, sigurnije su jer neće eksplodirati uslijed pregrijanosti ili naglog probijanja.

 

Ukoliko vozite prema propisima i znakovima na kolniku, imate velike šanse da se izvučete bez štete od posljedica, međutim

pri brzini oko 180 km/h, naglo pucanje guma ima redovito tragične posljedice.

Želim vam sretnu i sigurnu vožnju. I…provjerite rezervnu gumu, napumpajte ju na propisani pritisak, jer zabadava vam i ispravna rezervna guma, ukoliko je prazna.