Napravi Sam Logo

Kad video "pošandrca"

Kategorije

07.09.2007
Snimili ste svoj omiljeni film, ubacili video kazetu u aparat (VCR). ali ..ništa.
U par koraka detektirajte uzroke te ih uklonite na najjednostavniji način.
 
Ukoliko VCR ne uvlači kazetu, nema kontrolne lampice, provjerite napajanje.
 
Ako se kazeta nemože ugurati u otvor, provjerite dali je već jedna unutra. Budite oprezni, jer se može desiti da se kazeta zaplete u ležištu, a onda je neohodan zahvat servisa.
 
Ako ste kazetu snimili na drugom VCR-u, može se dogoditi da snimka nije kvalitetna, da je zrnata, "plovi" po ekranu ili se vide okomito plivajuće bijele crte. U tom slučaju zbog raznolikosti položaja video bubnjeva u aparatu, pri reprodukciji stisnite tipku TRACKING,  i držite sve dok slika ne bude normalna.
 
Ukoliko želite snimati neku emisiju a prilikom uključenja tipke RECORD, kazeta se zaustavlja ili je VCR izbacuje, znak je da je na kazeti slomljen jezičac koji spriječava nehotično ili slučajno snimanje. Preko tog jezičca nalijepite tanki sloj selotejp trake.
 
Ukoliko želite snimiti neku emisiju u neko buduće vrijeme, uporabite TIMER.
 Prije toga uskladite vrijeme, datum i programe VCR i TV aparata, te kanale na VCR i TV. Kanali moraju biti indentični, da vam se nebi desili da namjestite da vam snima konvenciju HDZ-a u Splitu na 1 programu, a ono zbog neistovjetnih kanala VCR ne snimi kakav HARD CORE pornić sa nekog stranog kanala. Bilo bi neugodno da posjednete djecu, prijatelje, punicu i tasta pred TV a ono...znate kome bi bilo neugodnije.
Ukoliko počne VCR snimati u vrijeme namješteno TIMEROM. nemožete ga ni prekinuti i izmijeniti sve dok ne odradi svoje.
Ako baš želite, morat ćete isključiti VCR iz mreže, te ostaviti pola sata da timer iz ROM-a izbriše naredbe.