Napravi Sam Logo

Klima u automobilu, da, ali kako?

Kategorije

15.07.2007
Klima je u automobilu poželjna ali samo za duža putovanja

Nije ugodno po ljetnoj žezi kad vani prži preko +30, u automobilu je još desetak više. Uključiti klimu, brzo se rashladiti.

To je zaista užitak, ukoliko znamo pravilno koristiti klimu.

Ukoliko je vani zaista vruće, u automobilu neka bude temperatura oko 25 C. Međutim, samo ako duže putujete i ne izlazite iz automobila.

Ukoliko se za putovanja nađete u prometnom čepu sa čestim stajanjem, klimu podesite na višu temperaturu, do granice koju možete izdržati. To naročito vrijedi ako izlazite iz automobila. Nikako nemojte sa 20 stupnjeva u automobilu izaći na + 35, jer možete doživjeti kolaps. Tijelo će zbog trenutne promjene temperature doživjeti šok, koji može dovesti i do zastoja srca.

Ovo naročito vrijedi za srčane bolesnike, osobe sa kroničnim bolestima, te za osobe koje boluju od dijabetesa. Prije dolaska na odredište, barem 15 minuta, potpuno isključite klima uređaj, kako bi se postepeno naviknuli na vanjsku temperaturu. Možda će biti neudobno, ali je zdravije.

 

Preporučujemo

 

Quelle mini auto klimaNemate klimu u autu niti novac za kupnju "prave" klime? Posjetite Quelle.hr i kupite opremu za mini auto klimu koja radi na 12 V i na 230 V. Da biste na Quelle.hr pronašli ovaj proizvod, u izborniku "Kategorije" kliknite "Oprema za auto".

 

Tražite opremu za vaš automobil? Na Quelle.hr web trgovini možete kupiti zaštitne navlake za sjedala, dječje auto sjedalice i presvlake za sjedala.