Napravi Sam Logo

Moj savjet - njihov trik.

Kategorije

22.09.2007

Prije pojave velikih trgovačkih lanaca male trgovine bile su u procvatu. Većina njih pošteno, međutim neke...hm..pročitajte.Pojavom velikih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj nestalo je gotovo 85 % malih trgovina, popularnih "dućana".

Trgovina je cvjetala, poslovi su se dobro odvijali, ali..neki su do zarade dolazili i na onaj "drugi" način.

Iz svojeg sam doživljaja napisao "trik" jednog, da jednog kojeg sam ja osobno vidio.
Koliko je takovih bilo nemogu reći, ali i od drugih sam čuo gotovo indentične priče.
Evo ovako..

Dođe "mušterija" u dućan po kućne potrepštine popularno špeceraj". Nađe se tu i kruh i mlijeko, juhe razne, šećer, sol, cigarete, novine i još kojekakve sitnice.

Gledam ja ako trgovac to zbraja na onu starinsku zbrajaću mašinu koja je proizvodila bar 60 dB. Sve je bilo ok, trgovac je to uredno i pošteno zbrojio, međutim, na uglu pulta stajala je kutija žvakaće gume i kutija šibica.

Pitate se o čemu ja to trkeljam?

Trgovac je u račun zbrojio i žvake i šibice iako stranka to nije naručila.

Stotine je stranaka tako prošlo koje nisu kontrolirale račun. Međutim, našla se jedna starija žena i vraća se ona s računom i reklamacijom.
Pa kako to, gospon trgovac. Zaračunali ste mi šibice i žvakaću ja to nisam ni trebala ni odnesla iz dućana. -Oprostite draga gospođo, bilo je to tu na pult, netko je zaboravio valjda a ja sam mislio da je i to vaše.
Evo, još jednom oprostite, ja ću vam odmah vratit novce.

Poanta..

Nije na jednoj kutiji žvake i kutiji šibica mnogo zaradio na toj starijoj ženi, međutim, koliko je takovih prošlo kojima je taj gospodin  "prodao" žvaku i šibice a da stranka nije gledala račun.

Poslije, ako ste reklamirali ..ode baba s kolačima.