Napravi Sam Logo

Prijevare na internetu

Kategorije

10.07.2007
 

Često u svojim E-mail pretincima nailazimo na primamljive oglase u svezi sa zaradom na internetu

 

Svima nam je manje-više poznato da se internetom distribuiraju svakojake stvari i „stvari“. Jedna od takovih distribucija odnosi se na laku zaradu na internetu, odnosno bavljenje unosnim biznisom bez ulaganja i mukotrpnog rada,

Međutim, pametan čovjek će se malo zamisliti i doći do slijedećih zaključaka:

 

 1. Ukoliko netko „basnoslovno“ zarađuje bez mnogo znoja, zbog čega bi taj oglašavao to   drugima, te svoju laku i brzu zaradu dijelio s nekim drugim
 2. Kako netko može nepoznatim osobama otkrivati na koji način se lako i bez mnogo posla može dobro zaraditi
 3. Dali te osobe koje su se basnoslovno“ obogatile za kratko vrijeme imaju obitelj, rodbinu, prijatelje, kojima bi po logici stvari prije omogućio dobru zaradu, a ne da je olako dijeli milijunima nepoznatih osoba širom svijeta. Zamislite, koji dobrotvor.!!!
 4. Doći do takovog posla nije nimalo teško. Ne treba ulagati, ne treba puno raditi, samo distributeru poslati sitnicu kao predujam, obično 40 do 100 EUR-a, onako da mu olakšate da Vam pošalje materijale ili ugovore.
 5. Nakon ugovaranja, ukoliko ste lakovjerni i da ne kažem kakvi još, pošaljete tu sitnicu od par desetina EUR-a, o tom dobrotvoru koji želi da se vi obogatite, nećete više ništa nikad čuti.
 6. Obično se „dobrotvori“ predstavljaju imenom i prezimenom koja nekada uopće ne postoje, nego samo mailom ili adresom koja glasi na „poštanski pretinac“.
 7. To su osobe koje su „dovoljno bogate“ da višak svog „bogatstva“ žele podijeliti ostalima. Hm..u kojoj to mi državi živimo. Sve više dobrih hrvatskih Samaritanaca.
 8. Imam mogućnost doći do podataka o kojekakvim firmama i osobama, pa sam malo provjeravao.Neke Firme““ koje se time bave nemaju sjedište, a ni broj fiksnog telefona, a o adresi i da ne govorim. Što vam to govori? Tko još danas nema fiksni telefonski priključak??
 9. Dakle, sve što se nudi kao laka i brza zarada, je OBIČNA PREVARA. Upamtite. Malo se ljudi u ovoj našoj zemlji obogatilo poštenim radom (čast izuzecima, takovih je vrlo malo)
 10. Osobe koje se služe takovim prevarama su vrlo lukavi i slatkorječivi, ali ako znate čitati između redaka , nećete se dati navući na „tanak led“
 11. Kako kaže narodna poslovica „OPREZ JE MAJKA MUDROSTI“, ako ste oprezni, nedajte se navući na takove stvari