Napravi Sam Logo

Resetiranje Android mobitela

Kategorije

27.10.2013

Kako… izbrisati sve podatke i vratiti android u tvorničko stanje? (Factory reset)

Često se desi da želite da formatirate Vaš mobitel, obrišete sve podatke i da ga vratite u tvorničko stanje. Možda želite da poklonite ili prodate Vaš android, pa ga iz tog razloga želite formatirati. A možda ste, nakon izvjesnog vremena, instalirali previše aplikacija i nasnimali svega i svačega, i jednostavno želite nov početak sa Vašim androidom.

 

U svakom slučaju, Android OS nudi jednostavan način kako da cijeli sistem vratite u prvobitno, tj. tvorničko stanje. Taj proces će izbrisati sve aplikacije i sve podatke koje ste pohranili na Vašem androidu. Isto tako će izbrisati i sve datoteke koje imate na mobitelu ili tabletu.

Prije nego što ovo učinite, preporučljivo je da, ako je imate, izvadite Vašu MicroSD karticu iz aparata. Naravno ako želite da se izbrišu podaci sa MicroSD kartice, ostavite je.

Također, ako namjeravate ponovo Vi koristiti ovaj aparat, pogledajte pitanje kako da napravite backup osnovnih stvari kao što su kontakti i postavke.

Napokon, kada ste spremni za formatiranje, razmislite još jednom, pošto nema povrata, i učinite slijedeće:

- Kliknite na meni dugme Vašeg androida
- Izaberite “Postavke” (Settings)
- Izaberite “Privatnost” (Privacy)
- Kliknite na “Vraćanje tvorničkih postavki” (Factory Data Reset)

Na slijedećem ekranu, ovisno da li imate MicroSD karticu ili ne, biće Vam ponuđeno da izbrišete i nju. A pored toga, klikom na dugme u centru ekrana ćete Vaš android vratiti u tvorničko stanje. 

Pogledajte video sa YouTube kanala ”Kako izbrisati sve podatke i aplikacije, te vratiti android u tvorničko stanje”:

YOU TUBE