Napravi Sam Logo

Trik sa trimer kosilicom

Kategorije

14.07.2007
 

Neka se čitatelji ne ljute na ovaj savjet, ali vjerujte da neki to zaista neznaju

 

Gledam neki dan susjeda, kosi travu sa novom trimer kosilicom, novi STIHL, ma sjaji se i sve brunda

. međutim gledam ja njega, muči se i stalno zastajkuje, okreće osovinu sa niti, odvija maticu i izvlači nit van. Pitam ga ja, pa što je susjed, jel nešto ne štima, ma nee. Sve je ok, nova je platio je ja 2500 Kn.

Idem ja pogledat, uzmem u ruke, ima ono remen na ramenu jer je robusna i teška, ma reže ona travu da je milina. Poderala se nit u radu oko kamenja, oštrih rubova i betona, lupnem ja malo onako po travi, nit iskoči ko puška, kosim ja, opet malo lupnem. Kaže mi susjed, ej, susjede, pa što udaraš njome po zemlji, pa novo je to ne trebaš udarati o zemlju.

Poanta je u tome: podsjetio sam se na jedan stari vic o Muji kad je kupio novu STIHL (gle slučajnosti) motornu pilu. Otišao on u šumu, mrcvario se pola dana ali nije stigao ispiliti ni jedan trupac od 3 metra.

Ode on u dućan i traži reklamaciju. Prodavač uzme pilu, potegne za startno uže.. wruuummmmm, pali od prve..Gleda to Mujo..i kaže..u je…. Pa ti to pališ!!

 

Poanta: kad se nit potroši, odnosno podere, lagano udariti donjim dijelom o travu, opruga u kalemu će olabaviti kalem i sila inercije će osloboditi nit koja će izletjeti van, a oštar rub štitnika će odrezati višak na točnu duljinu.